SUA promit „tot sprijinul” pentru găsirea celor 200 de fete răpite în Nigeria

SUA promit „tot sprijinul” pentru găsirea celor 200 de fete răpite în Nigeria

Fetele au fost răpite pe 16 aprilie, dar câteva dintre ele au reuşit să scape

John Kerry, secretarul american de Stat, a afirmat astăzi că guvernul nigerian poate conta pe „tot sprijinul” Statelor Unite ale Americii pentru găsirea celor peste 150 de tinere răpite în urmă cu aproape trei săptămâni.

Răpirea a aproximativ 200 de tinere de 17-18 ani chiar din şcoala în care învăţau, în Nigeria, a stârnit o amplă dezbatere pe plan internaţional. Fetele au fost luate sub ameninţarea armei de gruparea teroristă Boko Haram. A doua zi, guvernul nigerian a anunţat că a salvat toate fetele. De fapt, mai puţin de 40 dintre acestea reuşiseră să scape singure, celelalte au fost vândute ca sclave militanţilor fundamentalişti.

Acţiunile întreprinse de guvernul nigerian pentru a le recupera pe cele peste 150 de fete sunt aspru criticate de organizaţii pentru drepturile omului din întreaga lume. 
 
Fetele au fost răpite pe 16 aprilie, noaptea, de la internatul şcolii de fete din oraşul Chibok. Veştile despre incident s-au aflat însă doar la câteva zile. Imediat după răpire, guvernul a anunţat că multe fete scăpaseră singure, sărind din camioanele în care au fost urcate, altele au evadat cumva şi au ieşit pe picioarele lor din pădurea în care le-au dus teroriştii. Cele câteva care ar fi rămas în mâinile grupării Boko Haram, cunoscută pentru cruzime şi masacre, ar fi fost eliberate de autorităţi, a anunţat guvernul. 
 
De fapt, mai puţin de 40 de fete reuşiseră să scape, iar peste 150 rămâneau ostatice. Până la urmă, ele au fost vândute de gruparea musulmană sau oferite drept sclave militanţilor fundamentalişti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările