SUA: Mii de turişti care au trecut prin parcul naţional Yosemite ar putea fi în pericol

10.000 de oameni ar putea fi în pericol, fiind suspectaţi că au fost în contact în această vară cu un virus mortal în timpul sejurului lor în parcul naţional Yosemite (California), relevă BBC.

Potrivit oficialilor, hantavirusul a făcut deja două victime. De asemenea, au fost înregistrate alte patru cazuri de îmbolnăvire. Toate persoanele care au luat virusul au avut în comun faptul că au dormit în „Curry Village", placă turnantă pentru vizitatorii spectaculosului parc Yosemite.

Autorităţile parcului spun că primesc zilnic circa 1.000 de apeluri de la vizitatorii speriaţi că ar putea ajunge să sufere de rara boală de plămâni, care poate fi fatală, rata mortalităţii fiind de peste 33%.

Boala este răspândită prin saliva sau urina animalelor, în special rozătoare. Simptomele, caracterizate prin febră, dureri de cap, probleme intestinale şi respiraţie extrem de dificilă, apar în termen de până la şase săptămâni. Deocamdată nu există un tratament specific, astfel că ţinerea sub observaţie este obligatorie pentru a creşte şansele de supravieţuire.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările