SUA cer Germaniei să trimită trupe terestre în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au cerut Germaniei să trimită trupe terestre în Siria pentru susţinerea forţelor kurde şi combaterea organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI).

James Jeffrey, trimis special american pentru Siria şi coaliţia anti-SI, vrea ca armata germană să trimită instructori, experţi în logistică şi tehnicieni în Siria, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Vrem ca militarii din Germania să-i înlocuiască parţial pe soldaţii noştri“, a declarat Jeffrey pentru DPA şi Welt am Sonntag. El a spus că aşteaptă un răspuns până la sfârşitul lunii în curs.

În martie, forţele arabo-kurde din SDF au cucerit ultimul bastion al jihadiştilor din SI în Siria, dar aceştia din urmă au rămas activi „în subteran“, notează DPA.

Donald Trump şi-a anunţat în decembrie anul trecut intenţia de a-i retrage pe toţi cei 2.000 de militari americani desfăşuraţi în nord-estul Siriei. A renunţat între timp la această idee, precizând că va menţine 400 de militari în Siria, pentru stabilizarea regiunii kurde.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite