Stoltenberg, într-o publicaţie germană: NATO trebuie să facă mai mult împotriva schimbărilor climatice

Stoltenberg, într-o publicaţie germană: NATO trebuie să facă mai mult împotriva schimbărilor climatice

Jens Stoltenberg FOTO Eduard Enea

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel la sporirea eforturilor în cadrul organizaţiei pe care o conduce în vederea combaterii schimbărilor climatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Schimbările climatice ne ameninţă securitatea”, a scris şeful NATO într-un articol publicat duminică în „Welt am Sonntag”.

„De acest motiv, NATO trebuie să facă mai mult pentru a înţelege mai bine schimbările climatice şi pentru a le include în toate aspectele sarcinilor noastre, de la planificare militară la modul în care ne pregătim şi ne educăm forţele armate”, a subliniat Stoltenberg, citat de agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit lui Jens Stoltenberg, NATO şi membrii săi trebuie să contribuie la protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi a dependenţei de combustibili fosili. În plus, NATO trebuie să fie pregătită pentru a răspunde la dezastre legate de mediu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările