Statul Islamic şi-ar pregăti piloţi pentru a zbura la bordul avioanelor de luptă capturate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii irakieni care s-au alăturat recent grupării Statul Islamic ar pregăti în secret militanţii jihadişti să zboare la bordul unor avioane de luptă capturate, informează Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), potrivit BBC.

Acest anunţ a fost făcut după ce mai mulţi martori au relatat că circa trei avioane de luptă neidentificate au zburat deasupra aeroportului militar din Aleppo, Siria.

Directorul SOHR, Rami Abdul Rahman, afirmă că Statul Islamic se foloseşte pentru scopurile sale de câţiva piloţi irakieni care au activat în armata fostului preşedinte Saddam Hussein.

„Oamenii văd deseori cum avioanele decolează de pe aeroport, iar apoi se întorc”, a spus şeful Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit martorilor, aparatele de zbor folosite de piloţii irakieni sunt MiG-21 sau MiG-23. În momentul de faţă, nu există informaţii dacă avioanele de luptă sunt echipate şi cu arme funcţionale.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru sursa citată că Washingtonul nu avea „cunoştinţă” de asemenea operaţiuni în Siria.

„Nu avem informaţii potrivit cărora gruparea Statul Islamic efectuează operaţiuni de zbor în Siria sau în altă parte. Continuăm să monitorizăm atent activitatea acestei organizaţii”, a declarat colonelul Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Comandamentului Central.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite