Statul Islamic a executat 284 de bărbaţi şi băieţi la sud de Mosul

Statul Islamic a executat 284 de bărbaţi şi
băieţi la sud de Mosul

Combatant al Statului Islamic FOTO The Daily Telegraph

Combatanţii reţelei extremiste Statul Islamic au executat 284 de bărbaţi şi băieţi la sud de Mosul, un oraş din nordul Irakului aflat sub controlul jihadiştilor din vara lui 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 284 de bărbaţi şi băieţi au fost executaţi joi şi vineri. Jihadiştii au folost un buldozer pentru a arunca trupurile neînsufleţite într-o groapă comună, transmite postul CNN, citând surse din cadrul Serviciului irakian de informaţii.

Vineri, aproximativ 550 de familii au fost luate din sate din apropiere de Mosul pentru a fi folosite ca scuturi umane în puncte startegice din Mosul, potrivit unui purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului.

Luni, armata irakiană a lansat o operaţiune terestră pentru eliberarea Mosulului. Aproximativ 30.000 de militari irakieni şi membri ai forţelor kurde Peshmerga participă la operaţiune, fiind sprijiniţi de Coaliţia internaţională împotriv Statului Islamic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările