Statul Islamic a decapitat un ostatic de 19 ani răpit în provincia siriană Suwayda

Statul Islamic a decapitat un ostatic de 19 ani răpit în provincia siriană Suwayda

FOTO Arhivă

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a executat un bărbat tânăr, care făcea parte din zeci de ostatici druzi pe care i-a răpit luna trecută, în provincia As-Suwayda (sud), au anunţat duminică o publicaţie siriană online şi un ONG, relatează AFP.

Studentul în vârstă de 19 ani a fost decapitat joi, după ce a fost răpit împreună cu alte peste 30 de persoane, majoritatea femei şi copii, dintr-un sat din Suwayda, într-un asalt sângeros SI, pe 25 iulie, a declarat pentru AFP jurnalistul Nur Radwan, care conduce Suwayda24.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), este vorba despre primul ostatic executat de la răpiri.

Suwayda24 şi SOHR au anunţat răpirea a aproximativ 30 de femei şi copii, dar şi a 17 bărbaţi, ”daţi dispăruţi” după atacurile SI de la 25 iulie, inclusiv atentate sinucigaşe, în mai multe localităţi din provincie, soldat cu 250 de morţi, unul dintre cele mai sângeroase de la începutul războiului în 2011.

Potrivit SOHR, jihadiştii reclamă eliberarea de către regim a unor luptători SI prinşi în provincia vecină Deraa.

SI nu a revendicat răpirile, însă surse locale declară că familii ale ostaticilor au primit fotografii şi înregistrări video trimise de către jihadişti pe telefoane.

Unul dintre cei mai înalţi demnitari druzi din Siria a declarat vineri pentru AFP că Rusia, aliata preşedintelui sirian Bashar al-Assad, poartă negocieri cu SI în vederea eliberării ostaticilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: