Statele Unite trimit nave militare în largul Yemenului pentru a intercepta un convoi naval iranian

Statele Unite trimit nave militare în largul Yemenului pentru a intercepta un convoi naval iranian

Nave militare americane au ajuns în Marea Arabiei şi în Golful Aden pentru a intercepta un presupus convoi naval iranian suspectat că ar aproviziona cu armament insurgenţii huthi din Yemen, vizaţi de raiduri aeriene ale unei coaliţii coordonate de Arabia Saudită, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipajele navelor americane nu au autoritatea de a urca forţat la bordul vaselor sub pavilion iranian.
 
La începutul lunii aprilie, o navă militară americană a abordat consensual un vas panamez suspectat de trafic de persoane, de armament şi droguri, dar la bord nu s-a găsit nimic suspect. 
 
"Monitorizăm cu atenţie situaţia din Marea Arabiei şi din Golful Aden", a declarat Kevin Stephens, un oficial din cadrul Flotei militare a V-a a Statelor Unite. "Nu discutăm despre numărul şi tipul de vase monitorizate şi nu facem speculaţii despre destinaţiile acestora", a spus oficialul militar american.
 
Nave militare din grupul portavionului USS Theodore Roosevelt se alătură vaselor din Arabia Saudită şi Egipt pregătite să intercepteze un convoi de nouă ambarcaţiuni iraniene care ar urma să ajungă în Yemen. Portavionul USS Roosevelt şi crucişătorul USS Normandy au fost transferate de duminică în largul Yemenului. În momentul de faţă, în largul Yemenului sunt nouă nave militare americane.
 
Comandantul Forţelor navale iraniene, amiralul Habibollah Sayyari, susţine că flota sa operează legal: "Nu vom lăsa pe nimeni să ne transmită avertizări sau ameninţări, deoarece ne desfăşurăm activităţile în conformitate cu legislaţia internaţională".
 
O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită (o ţară preponderent sunnită) efectuează de peste o lună raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi din Yemen. Iranul, o ţară majoritar şiită, este acuzat de susţinerea rebelilor din Yemen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările