Statele Unite „nu vor rămâne tăcute“ în ceea ce priveşte situaţia din Iran

Statele Unite „nu vor rămâne tăcute“ în ceea ce priveşte situaţia din Iran

Deşi cifrele oficiale spun că au fost reţinuţi 1.000 de protestatari, surse din Iran spun că de fapt cifra ar fi mult mai mare FOTO Arhivă

Casa Albă a declarat că Statele Unite sunt foarte îngrijorate de rapoartele potrivit cărora Iranul a arestat câteva mii de protestatari şi a torturat şi ucis o parte din cei aflaţi în detenţie, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu vom rămâne tăcuţi, deoarece dictatura iraniană reprimă drepturile fundamentale ale cetăţenilor săi şi îi va da pe liderii iranieni drept responsabili pentru eventualele încălcări” a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, într-o declaraţie.
 
Mii de iraniei îşi continuă protestele, în ciuda avertismentelor autorităţilor de la Teheran că guvernul nu va tolera astfel de acţiuni. Deşi cifrele oficiale spun că 1.000 de persoane au fost reţinute, surse din Iran relatează că cifra ar fi mult mai mare.
 
Manifestările au fost declanşate în decembrie anul trecut, în semn de protest faţă de scumpirea produselor de bază. Ulterior acestea s-au transformat în proteste politice, incluzând atacuri asupra unor secţii de poliţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: