Spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan, vizat accidental de un raid american. Cel puţin 16 oameni au fost ucişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţiile chirurgicale de după atac au fost realizate într-o parte a spitalului mai puţin afectată FOTO Medici Fara Frontiere via BBC
Intervenţiile chirurgicale de după atac au fost realizate într-o parte a spitalului mai puţin afectată FOTO Medici Fara Frontiere via BBC

Un raid aerian al forţelor americane în Afganistan, care a vizat un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere s-a soldat cu moartea a cel puţin 16 persoane, alte 37 fiind rănite, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

Bilanţul raidului american american care a vizat un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan este de cel puţin 16 morţi, 37 de persoane fiindă rănite. Zeci de membri ai asociaţiei umanitare sunt încă daţi dispăruţi. 

Statele Unite au recunoscut că au bombardat poziţii din apropiere.

"Centrul medical al organizaţiei Medici Fără Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori şi este distrus", a comunicat asociaţia umanitară, citată de ziarul Le Monde.

Bombardamentul s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, iar mulţi angajaţi ai organizaţiei sunt în continuare dispăruţi.

În momentul raidurilor aeriene, în spitalul din Kunduz erau 105 pacienţi şi 80 de angajaţi, afgani şi străini, notează Mediafax.

Statele Unite au confirmat că au efectuat un raid aerian în cursul nopţii, la ora 2.15. „Bombardamentul a vizat persoane care ameninţau forţele coaliţiei. Este posibil ca raidul să fi provocat daune colaterale la o unitate medicală“, a declarat colonelul Brian Tribus, un purtător de cuvânt militar american, precizând că a fost declanşată o investigaţie în acest caz.

Organizaţia umanitară a comunicat că bombardamentul a distrus un spital din oraşul Kunduz, unde armata afgană este implicată în confruntări cu insurgenţii talibani. „Suntem şocaţi de acest atac, de uciderea angajaţilor şi pacienţilor la Kunduz“, a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fără Frontiere.

Spital al Medicilor fara Frontiere vizat de un raid american in Afganistan FOTO Medici Fara Frontiere via BBC

Angajaţi ai spitalului, după atacul aerian FOTO Medici fără Frontiere via BBC

Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost „victime colaterale“ ale unui raid aerian american efectuat în provincia Logar, în estul Afganistanului, conchide Mediafax.

   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite