Soţia premierului Armeniei pleacă la luptă împotriva azerilor

Soţia premierului
Armeniei pleacă la luptă împotriva azerilor

Anna Hakobian FOTO news.am

Anna Hakobian, soţia premierului armean Nikol Paşinian, a decis să se înroleze şi să lupte împotriva forţelor azere alături de etnicii armeni din Nagorno-Karabah.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anna Hakobian, în vârstă de 42 de ani, a început marţi să facă instrucţie militară în cadrul unei unităţi de femei, relatează AFP.

„Un detaşament de 13 femei, între care şi eu, începe pregătirea militară. În câteva zile, vom pleca (pe front) pentru a sprijini apărarea frontierelor noastre”, a scris pe Facebook Anna Hakobian, de meserie jurnalistă.

„Nici ţara noastră, nici demnitatea noastră nu vor fi abandonate inamicului”, a adăugat ea.

Acesta este al doilea antrenament militar din august pentru soţia premierului armean, în timp ce Nikol Paşinian a lansat un apel săptămâna trecută un apel de înrolare de voluntari alături forţelor etnicilor armeni în acest conflict, notează AFP.

Fiul premierului, Aşot Paşinian, în vârstă de 20 de ani, s-a înrolat la rândul său ca voluntar.

Violenţele s-au reluat la 27 septembrie în enclava separatistă Nagorno-Karabah cu o intensitate fără precedent după armistiţiul din 1994. În ultimele săptămâni, forţele azere au cucerit teritorii care scăpau controlului lor din anii 1990.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările