Somalia, ţară cu populaţie majoritar musulmană, a interzis sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Mogadiscio a luat decizia de a interzice sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou în Somalia, ţară cu populaţie majoritar musulmană, explicând că a adoptat această măsură pentru a se evita eventuale atacuri comise de miliţiile islamiste Shebab, informează Agerpres în pagina sa electronică.

„Toate evenimentele legate de celebrarea Crăciunului şi Anului Nou sunt contrare culturii islamice şi ar putea prejudicia credinţa comunităţii musulmane“, a explicat Mohamed Khayrow, director general în Ministerul pentru afaceri religioase.

Potrivit BBC, acesta a  precizat că forţele de ordine vor fi în stare de alertă pentru a pune capăt oricărei eventuale celebrări în locuri publice.

Totuşi, diplomaţii străini, cei care lucrează în sectorul umanitar şi soldaţii care se află într-o bază militară securizată a aeroportului din Mogadiscio pot sărbători Crăciunul şi Anul Nou în cadru privat.

Anul trecut, miliţiile Shebab au lansat un atac de Crăciun contra aeroportului din Mogadiscio, soldat cu cel puţin 12 morţi.

Sultanatul Brunei a anunţat recent o măsură similară celei luate de Somalia, care a interzis celebrarea Crăciunului şi a Anului Nou şi în 2013. Somalia respectă calendarul islamic şi nu recunoaşte data de 1 ianuarie drept prima zi a anului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite