Situaţia pandemiei noului coronavirus în lume: Un copil de 12 ani a murit în Belgia. 500 cazuri într-o zi în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Noul coronavirus a ucis peste 38.000 de oameni în lume până marţi, relatează AFP, care prezintă un rezumat al ultimelor evoluţii ale pandemiei, noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante.

LIVRĂRI DE MATERIAL

Europa a livrat material medical Iranului în cadrul mecanismului de troc Instex, care permite ocolirea sancţiunilor impuse Teheranului de către Statele Unite şi care a fost folosit pentru prima oară de la crearea sa în ianuarie 2019.

Donald Trump a anunţat că trimite în Italia material medical în surpus, în valoare de 100 de milioane de dolari. Preşedintele american a promis, printr-o creştere a producţiei, aparate medicale de respiraţie artificială şi altor ţări europene foarte afectate de pandemie.

ŞOMAJ TEHNIC

Compania aeriană Air Canada urmează să trimită în şomaj tehnic peste 16.500 de angajaţi, reprezentând aproape jumătate din personal, şi să-şi scadă activitatea cu 85-90% în trimestrul al doilea.

FIECARE CU ZIUA SA DE IEŞIRE

Panama îşi înăspreşte măsurile carantinei începând de miercuri - pe o perioadă de 15 zile. Bărbaţii urmează să fie autorizaţi să iasă să se aprovizioneze marţea, joia şi sâmbăta, iar lunea, miercurea şi vinerea sunt rezervate femeilor. Duminica este interzisă orice ieşire.

   

Guineea a instaurat marţi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 21.00 GMT (0.00, ora României) şi 5.00 GMT (8.00, ora României).

În lume, peste 3,6 miliarde de persoane - reprezentând 46,5% din populaţia mondială - sunt îndemnate sau obligate de autorităţi să rămână izolate în casă, potrivit unui bilanţ realizat marţi, potrivit unei baze de date AFP.

REDUCERI PENTRU CEI MAI SĂRACI

Marile lanţuri de supermarketuri din Italia au decis să ofere o reducere de 10% persoanelor care plătesc cu bonuri alimentare distribuite celor mai săraci.

În Regatul Unit, vânzările în supermarketuri au ”explodat” şi au atins recorduri istorice în martie, din cauza freneziei stocărilor.

CREŞTERE ECONOMICĂ ÎN BERNĂ

Creşterea economică a Chinei ar putea scădea la doar ”0,1% anul a esta, de la 6,1% în 2019”, potrivit celui mai grav scenariu, dezvăluit de Banca Mondială (BM).

În această ţară, probele Bacalaureatului au loc la începutul lui iulie, în loc să aibă loc ca de obicei în iunie.

PESTE 790.000 DE CAZURI

Peste 790.640 de cazuri de infectare au fost dagnosticate în 185 de ţări şi teritorii de la apariţia virusului, în decembrie, în China, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP marţi, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României), pe baza unor surse oficiale.

Cel puţin 38.464 de decese au fost întegistrate - dintre care 27.740 în Europa.

Italia numără 11.591 de morţi, Spania 8.189, China continentală 3.305, Statele unite 3.170, Franţa 3.024, iar Iranul 2.898.

Creştere vertiginoasă a cazurilor de contaminare în Rusia 

Numărul oficial al contaminărilor cu noul coronavirus în Rusia a crescut vertiginos marţi - la 2.337 -, cu 500 de cazuri faţă de numărul de luni, relatează Reuters.

Numărul infectărilor zilnice creşte de şapte zile consecutiv.

Potrivit datelor oficiale, epidemia s-a soldat cu 18 morţi în Rusia, iar 121 de persoane s-au vindecat.

Stare de urgenţă în Mexic

Guvernul mexican a instituit starea de urgenţă sanitară şi măsuri mai stricte în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, după ce numărul contaminărilor a depăşit pragul de 1.000, iar numărul deceselor a accelerat, relatează Reuters.

Autorităţile sanitare au anunţat luni 1.094 de infectări confirmate - 993 duminică - şi 28 de decese în legătură cu noul coronavirus - cu opt în plus faţă de ziua precedentă.

O suspendare a activităţilor considerate neesenţiale a fost prelungită până la 30 aprilie, iar adunările de peste 50 de persoane au fost interzise.

Autorităţile cer persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi persoanelor celor mai vulnerabile să respecte întocmai recomandările cu privire la izolare.

VICTIMĂ ÎN VÂRSTĂ DE 12 ANI

O adolescentă în vârstă de 12 ani a murit în Belgia, din cauza covid-19, un caz foarte rar la un bolnav de această vârstă, au anunţat autorităţile sanitare din această ţară. Este vorba despre primul deces al unui copil în Belgia din cauza covid-19.

În total, 705 oameni au murit din cauza noului coronavirus, potrivit datelor oficiale.

NAVĂ-SPITAL LA NEW YORK

Statele Unite sunt ţara care înregistează cel mai mare număr de cazuri conformate de covid-19 - 164.610.

O navă-spital militară cu 1.000 de paturi a sosit în portul New York, cu scopul de a prelua din spitale bolnavi care au nevoie de îngrijiri şi care nu au legătură cu noul coronavirus.

REDUCERE DE PEDEAPSĂ

Fostul preşedinte al Federaţiei braziliene de Forbal Jose Maria Marin, încarcerat în Statele Unite de corupţie în cadrul "Fifagate", a fost eliberat în urma unei reduceri a pedepsei, din cauza noului coronavirus.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite