Siria şi Turcia, aproape de conflict deschis. Regimul Assad spune că turcii ajută rebelii cu drone

Siria şi Turcia, aproape de conflict deschis. Regimul Assad spune că turcii ajută rebelii cu drone

Forţele armate turce se află în zonă şi controlează zona aproape de graniţă

Turcia şi Siria sunt aproape de a intra în conflict deschis, Turcia având deja o pronunţată prezenţă armată în zonă. În plus, sirienii îi acuză pe turci că sprijină cu drone rebelii din Idlib.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rebelii sirieni cu ajutorul forţele turce au anunţat că au recucerit oraşul Saraqeb, aceasta fiind prima victorie a rebelilor în faţa ofensivei regimului Assad.

Conform mass-mediei ruse, militari turci din Idlib folosesc rachete de umăr pentru a încerca să doboare avioane ruseşti şi siriene.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că Turcia încalcă acordurile convenite cu Rusia referitoare la Siria. Astfel, o dronă turcească a intrat ilegal în spaţiul aerian al Siriei, marţi, şi a fost distrusă de apărarea aeriană a guvernului sirian în timp ce se pregătea să tragă în trupele guvernamentale.

Situaţia poate degenera într-un conflict deschis, iar Statele Unite au anunţat că vor fi alături de aliatul lor din NATO, Turcia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: