Siria, suspendată din Organizaţia Cooperării Islamice

Siria, suspendată din Organizaţia Cooperării Islamice

Noi atacuri în Irak

Summitul islamic desfăşurat în oraşul Mecca din Arabia Saudită a anunţat la încheierea lucrărilor sale, în primele ore ale zilei de joi, suspendarea Siriei din Organizaţia Cooperării Islamice (OCI), transmite AFP.

Participanţii au căzut de acord asupra "necesităţii de a se pune capăt imediat actelor de violenţă din Siria şi de a suspenda această ţară din OCI", se arată în comunicatul final.

Summitul a făcut cunoscut că este "profund îngrijorat din cauza masacrelor şi acţiunilor inumane suportate de poporul sirian".

Secretarul general al OCI, Ekmeleddin Ihsanoglu, a calificat, într-o conferinţă de presă, decizia adoptată ca "un mesaj puternic adresat de lumea musulmană regimului sirian". 'Această lumea nu mai poate accepta un regim care îşi masacrează poporul folosind avioane, tancuri şi artilerie grea".

"Este, de asemenea, un mesaj adresat comunităţii internaţionale, care spune că lumea musulmană susţine o soluţie paşnică (în Siria), doreşte încheierea vărsării de sânge şi refuză ca această problemă să degenereze într-un conflict confesional şi să se extindă" în regiune, a continuat şeful OCI.

Suspendarea Siriei a fost recomandată de o reuniune preparatorie a summitului care a durat două zile şi s-a desfăşurat în prezenţa a circa 40 de şefi de state arabe, africane şi asiatice, membre ale OCI, scrie Agerpres.

O singură ţară dintre cei 57 de membri ai OCI, Iranul, aliat al regimului de la Damasc, s-a opus în mod deschis suspendării Siriei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările