Siria: Rusia a bombardat combatanţi anti-SI, deplânge Pentagonul

Siria: Rusia a bombardat combatanţi anti-SI, deplânge
Pentagonul

Ministrul american al apărării Ashton Carter a deplâns vineri că Rusia a bombardat combatanţi susţinuţi de Statele Unite pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic în sudul Siriei, dar a estimat că ar putea fi o eroare, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Iată un exemplu când (ruşii) au atacat de fapt forţele care combat Statul Islamic", în loc să îi atace pe jihadişti, a declarat Carter presei.

Şeful Pentagonului a subliniat că un astfel de atac este contrar intenţiei afişate de Moscova de a combate SI.

Dar el a lăsat să se înţeleagă că aviaţia rusă ar fi comis probabil o eroare de identificare.

În acest caz, "este suficient de revelatoare calitatea informaţiei pe care îşi bazează bombardamentele", a spus el.

Potrivit unor surse americane, aviaţia rusă a bombardat joi combatanţi anti-SI sprijiniţi de Pentagon în regiunea Al-Tanaf, un post de frontieră între Siria şi Irak.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat la rândul său loviturile contra combatanţilor NAS (Noua Armată Siriană), anunţând doi morţi, informează Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, acest grup născut în 2015 numără aproximativ 125 de combatanţi non-islamişti instruiţi de americani şi britanici într-o tabără a coaliţiei internaţionale în Iordania.

În buletinul său cotidian joi seară, Ministerul rus al Apărării nu a menţionat aceste bombardamente. El a afirmat că Moscova "nu a efectuat raiduri împotriva formaţiunilor opoziţiei armate" angajate într-un armistiţiu din februarie şi violat în mod repetat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările