Siria ameninţă SUA: „Va arde tot Orientul Mijlociu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Damasc a avertizat sâmbătă Statele Unite că un atac asupra Siriei „nu va fi vreun picnic pentru nimeni, sub nicio formă, pentru că o agresiune ar atrage grave repercusiuni şi ar fi o minge de foc care ar face să ardă întreg Orientul Mijlociu”, notează EFE.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat, ministrul sirian al Informaţiei, Omran al-Zubi, a declarat că presiunile făcute de SUA sunt „o pierdere de timp” şi a semnalat că guvernul sirian „va continua să combată terorismul până la capăt”. În acelaşi timp, ministrul a reiterat poziţia Damascului în ceea ce priveşte utilizarea de armament chimic. „Noi nu am utilizat niciodată arme chimice în Siria, în orice formă ar fi, lichid sau gaz", a declarat el într-un interviu la televiziunea Al-Mayadine. „Armata siriană nu are nevoie să utilizeze arme chimice, pentru că moralul ei este ridicat şi ea realizează progrese împotriva terorismului", a asigurat el.

De asemenea, a reluat acuzaţia formulată de armata siriană, care susţine că rebelii au folosit agenţi chimici în timpul confruntărilor de sâmbătă, din Jobar, o suburbie a Damascului. Potrivit unui comunicat emis de oficialităţile siriene, trupele lui Assad „au văzut elemente chimice şi au fost asfixiaţi” când au intrat într-un refugiu al rebelilor din acea suburbie. „Aproximativ 20 de soldaţi au fost duşi de urgenţă la spital după ce au inhalat agenţi chimic în Hobar, iar unii dintre ei se aflau în stare critică”, a subliniat o sursă militară citată de EFE.

Armata siriană susţine că a descoperit medicamente a unei companii farmaceutice germano-qatară pentru tratatarea persoanelor care intră în contact cu agenţi chimici, precum şi un număr mare de măşti de gaze în refugiile rebelilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite