Siria: 25 de morţi în urma a două atentate cu maşină capcană produse la Homs

Siria: 25 de morţi în urma a două atentate cu maşină capcană produse la Homs

Siria: 25 de morţi în urma a două atentate cu maşină capcană produse la Homs FOTO AFP

Cel puţin 25 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite, miercuri, în urma unor atentate cu maşină capcană produse în oraşul sirian Homs, informează agenţia de ştiri Sana, citată de BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile siriene au acuzat „teroriştii” pentru exploziile produse la o diferenţă de o jumătate de oră, în cartierul Karam al-Luz.

Televiziunea de stat a relatat în cursul zilei de miercuri că grupul rebel din regiunea Rankous, din nordul Damascului, s-a predat forţelor guvernamentale după mai bine de două săptămâni de lupte intense.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care deţine o vastă reţea de militanţi pe teren, a precizat că luptătorii rebeli au hotărât să se predea la cererea rezidenţilor, după ce un armistiţiu a fost încheiat.

Totodată, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a mai raportat că atentatele cu maşini-bombă de la Homs s-au produs într-o zonă locuită de alawiţi, confesiune de care aparţine şi preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Oficialii sirieni mai spun că în urma capturării grupurilor rebele din Rankous a fost eliminată şi o rută majoră pentru aprovizionarea cu arme din estul Libanului.

Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), războiul civil din Siria a provocat moartea a peste 150.000 de persoane. De asemenea, circa 6,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească zonele natale, 2,6 milioane dintre ei fiind nevoiţi să îşi construiască o nouă viaţă în străinătate.

Recent, cel puţin 22 de refugiaţi sirieni din tabăra Zaatari, situată în nordul Iordaniei, au fost victimele unor confruntări violente cu forţele de poliţie.


Citeşte şi:

Profeţiile apocaliptice îi conving pe luptătorii sirieni că războiul lor va dura „până la sfârşitul timpului”

Atât rebelii care luptă pentru înlăturarea regimului sirian, cât şi forţele armate loiale preşedintelui Bashar al-Assad cred în profeţiile din secolul al VII-lea ale Profetului Mahomed, care anunţau un astfel de război care va dura „până la sfârşitul timpului”.

Bilanţul morţilor în războiul civil din Siria a ajuns la 150.000

Mai bine de 150.000 de oameni şi-au pierdut vieţile în războiul dintre rebeli şi forţele fidele regimului controlat de preşedintele Bashar al-Assad, a anunţat astăzi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Creştinii din Siria, obligaţi de extremiştii islamişti să plătească taxă de protecţie

O grupare militantă islamistă le cere creştinilor din nord-estul Siriei să plătească o taxă de protecţie pentru a fi consideraţi o minoritate tolerată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: