Sentinţă de 35 de ani de închisoare pentru un bărbat din Thailanda, în urma unui mesaj pe Facebook

Sentinţă de 35 de ani de închisoare pentru un bărbat din Thailanda, în urma unui mesaj pe Facebook

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, împreună cu fiica acestuia FOTO EPA

Curtea militară din Bangkok l-a condamnat pe Vichai Thepwong, un agent de asigurări, la 70 de ani de închisoare pentru că a insultat pe Facebook monarhia regală. Ulterior, pedeapsa bărbatului a fost înjumătăţită pentru că acesta a pledat vinovat, relatează The Independent

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa este cea mai severă de până acum, ultima fiind de 30 de ani de închisoare, înmânată de către autorităţile din Thailanda în 2015.

„Lese-majeste” reprezintă insulte aduse monarhiei şi pedeapsa pentru fiecare incident în parte poate fi de la 3 până la 15 ani de închisoare.

Numărul proceselor din curţile Thailandeze a crescut considerabil de când militarii au preluat controlul ţării în 2014, după o lovitură de stat, stabilind încă de atunci pedepsele pentru „lese-majeste”. O parte dintre opozanţi spun că de multe ori, această lege este folosită ca mijloc de represiune politică.

Vichai a declarat că motivul pentru care a postat mesajele defăimătoare pe Facebook a fost că a crezut că unul dintre colegii săi de muncă l-a înşelat într-o afacere. Bărbatul a fost arestat încă din 2015 şi a stat în închisoare încă de atunci în aşteptarea verdictului.

Avocatul lui Vichai a declarat că acesta nu va depune apel împotriva deciziei instanţei şi că pregăteşte o petiţie de „graţiere regală”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările