Seism puternic în sud-estul Australiei: mai multe clădiri avariate în Melbourne. Un spital a fost evacuat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un seism cu magnitudine 5,9 a avut loc miercuri dimineaţă în sud-estul Australiei, avariind mai multe clădiri din Melbourne, şi a fost simţit şi în statele South Australia şi New South Wales (NSW), relatează BBC.

Cutremurul a avut loc la ora locală 09:15, în Mansfield, nu departe de capitala statului Victoria, la o adâncime de 10 kilometri. El a fost urmat de două replici, cu magnitudine 4 şi 3,1.

Acesta a fost cel mai puternic cutremur din Australia în ultimii ani, iar prim-ministrul Scott Morrison, aflat în Statele Unite, a declarat că nu au fost raportate vătămări grave. 

Mai multe clădiri înalte din Melbourne şi un spital au fost evacuate rapid, au raportat rezidenţii, iar circulaţia pe mai multe linii de tramvai a fost suspendată.

Melbourne este al doilea cel mai mare oraş al ţării, cu 5 milioane de locuitori. În prezent, el se află în carantină, din cauza numărului de cazuri de Covid-19 în creştere.

Seismele puternice sunt neobişnuite în Australia, pentru că se află în centrul unei plăci tectonice, iar specialiştii spun că la fiecare zece ani este posibilă producerea unui cutremur cu magnitudine de 6 pe scara Richter sau mai mare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite