„Scutul primăverii“: Erdogan i-a cerut lui Trump să-i dea muniţii

„Scutul primăverii“: Erdogan i-a cerut lui Trump să-i dea muniţii

Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Angajată într-o operaţiune militară împotriva regimului Bashar-al Assad, Turcia a cerut Statelor Unite să-i livreze muniţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am transmis aceste solicitări domnului Trump“, a anunţat preşedintele truc Recep Tayyip Erdogan în faţa unor jurnalişti, referindu-se la livrarea de muniţii.

Anterior, James Jeffrey, reprezentantul special al Statelor Unite pentru Siria, declarase că ţara sa este pregătită să sprijine Turcia în ofensiva dusă împotriva trupelor fidele lui Assad.

După uciderea a 33 de militari turci de către forţe pro-Assad din Idlib, Ankara a lansat joia trecută operaţiunea „Scutul primăverii“ în această provincie din nord-vestul Siriei.

Situaţia s-a deteriorat grav în Idlib începând din decembrie anul trecut, când Bashar al-Assad, protejat de Rusia, a declanşat o ofensivă împotriva rebelilor din această provincie, unii dintre ei susţinuţi de Turcia. Idlib este considerat ultimul bastion rebel din teritoriul sirian.

O reuniune pe tema situaţiei din Idlib este prevăzută să aibă loc joi la Moscova între preşedintele rus Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările