Scandalul de corupţie din Turcia: Erdogan îi ia apărarea fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul turc Recep Tayyip Erdogan a respins vineri în mod categoric acuzaţiile aduse fiului său Bilal în marele scandal de corupţie din Turcia, zeci de persoane fiind arestate în acest mare caz.

„Recent, opoziţia a lansat o campanie de defăimare împotriva copiilor mei. Vreau să fiu foarte clar: dacă unul din copiii mei ar fi fost implicat într-o asemenea afacere, l-aş fi renegat imediat ” a declarat Erdogan într-un discurs ţinut în Istanbul.

Potrivit presei din Turcia, fiul cel mai mare al lui Erdogan, Bilal, face parte dintr-o listă de 30 de oameni de afaceri şi aleşi pe numele cărora a fost emis un mandate de arestare de un procurer din Istanbul, dar pe care poliţia judiciară refuză să-l pună în aplicare.

Bilal Erdogan este suspectat de trafic de influenţă prin intermediul unei fundaţii care se ocupă de probleme de educaţie şi al cărui preşedinte este – Fundaţia Turcă pentru Serviciul Educaţiei şi al Tinerilor (TURGEV), potrivit presei turce.

Ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, a confirmat faptul că niciun mandate de arestare nu a fost emis pe numele fiului cel mare al prim-ministrului în funcţie.

51 de persoane, majoritatea făcând parte din anturajul lui Erdogan, au fost arestate pe 19 decembrie fiind suspectate de deturnare de fonduri, corupţie şi spălare de bani.

Printre cei arestaţi miercuri au fost directorul executiv al Halk Bankasi, Suleyman Aslan, oameni de afaceri, membri ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), fii miniştrilor Internelor, Muammer Guler, al Economiei, Zafer Caglayan, şi al Mediului, Erdogan Bayraktar.

citeşte şi:

Lovitură pentru Erdogan: proiectul de reformă judiciară în Turcia este anticonstituţional

Proiectul de reformă al puterii turce care vizează sporirea controlului Executivului asupra aparatului judiciar este "anticonstituţional", a apreciat vineri Înaltul Consiliu al Magistraţilor (HSKY), una dintre principalele instituţii judiciare din Turcia, relatează AFP.

Administraţia americană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de scandalul de corupţie din Turcia

Statele Unite ale Americii urmăresc evoluţia crizei politice din Turcia exprimându-şi „îngrijorarea” joi faţă de situaţia aliatului său, potrivit declaraţiei Departamentului de Stat american.

Guvernul Turciei pregăteşte controale stricte în domeniul online

Guvernul turc a depus în Parlament un proiect de lege care prevede instituirea unui control foarte strict în domeniul online, autorizând supravegherea activităţilor utilizatorilor sau blocând cuvinte-cheie, anunţă surse parlamentare citate de AFP.

Scandalul de corupţie din Turcia ia amploare. Fiul premierului turc acuzat de spălare de bani

Scandalul de corupţie din Turcia ia o nouă întorsătură. Deutsche Welle scrie că opoziţia îl acuză de spălare de bani pe Bilal Erdogan fiul premierului, Recep Tayyip Erdogan.

Guvernul Erdogan a demis 16 prefecţi de poliţie în cadrul scandalului de corupţie. UE cere anchetă „imparţială“

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a continuat, miercuri, demiterile în cadrul poliţiei naţionale, pe fondul scandalului de corupţie în care este implicat guvernul său, înlăturând din funcţie prefecţii de poliţie din 16 provincii, informează agenţia de presă Dogan, citată de AFP.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite