Scandal în Egipt: moschee transformată în cameră de tortură pentru creştini

Scandal în Egipt: moschee transformată în cameră de tortură pentru creştini

Amir Ayad, un copt care a ridicat vocea împotriva regimului a fost bătut FOTO FOX News

Islamişti radicali au luat cu asalt o moschee dintr-un cartier din Cairo, transformând-o în cameră de tortură pentru creştinii care au protestat faţă de Frăţia Musulmană, informează Fox News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tensiunile între comunitatea coptă şi musulmană cresc, însă în privinţa ultimului caz, oficialii moscheii au fost dispuşi să confirme faptele şi chiar să depună declaraţii la poliţie. Protestatarii, unii dintre ei musulmani, au declarat că au fost luaţi de la sediul Frăţiei Musulmane din Cairo, transportaţi la o moschee din apropiere şi torturaţi ore întregi de membrii radicali ai miliţiei.

"M-au însoţit până la una dintre moscheile din zonă şi am descoperit că aceasta era folosită pentru a-i ţine pe protestatari captivi şi pentru a-i tortura", a declarat Amir Ayad, un copt foarte vocal împotriva regimului, care le-a vorbit jurnaliştilor de la MidEast Christian News de pe patul de spital. El a explicat că a fost bătut ore întregi cu bâte, înainte să fie lăsat la marginea unui drum. Fratele său, Ezzat Ayad, a declarat că a primit un telefon anonim duminică, în jurul orei 03.00, persoana care a telefonat spunând că fratele său a fost găsit aproape mort şi a fost transportat cu o ambulanţă.

"A făcut radiografii care au arătat că a suferit o fractură la baza craniului, o fractură la mâna stângă, sângera la ochiul drept şi avea răni de cartuşe", a declarat Ezzat Ayad.

Oficialii moscheii Bilal ibn Rabah au explicat că miliţii radicale au luat cu asalt clădirea din cartierul Moqattam, imediat după rugăciunea de vineri, adăugând: "denunţăm şi condamnăm violenţele care atrag moscheile în conflicte politice".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările