Sarkozy vrea implicarea Chinei în salvarea zonei euro

Preşedintele francez a discutat telefonic cu omologul chinez, Hu Jintao, la o oră după încheierea summitului istoric de la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolas Sarkozy, care va prezida reuniunea G20 de săptămâna viitoare, l-a sunat pe preşedintele Chinei pentru a obţine sprijinul acestuia în privinţa redresării zonei euro. Liderul francez l-a informat pe omologul chinez în legătură cu deciziile luate la summit şi cei doi au căzut de acord asupra „unei colaborări apropiate" pentru asigurarea stabilităţii şi creşterii pe plan mondial.

Hu şi-a exprimat speranţa că măsurile luate vor stabiliza pieţele.

Sarkozy speră să obţină la summitul G20 din 3 şi 4 noiembrie, de la Cannes, sprijinul cât mai multor ţări pentru creşterea contribuţiilor la Fondul Monetar Internaţional. Japonia şi-a exprimat deja disponibilitatea în acest sens, şi nici China nu respinge ideea. Australia, în schimb, a precizat că europenii ar trebui să găsească resurse proprii pentru planul de salvare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: