Ruşii au oprit ultimul tren din China. Pasagerii au fost daţi jos la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul feroviar pe traseul Moscova-Beijing a fost întrerupt
Transportul feroviar pe traseul Moscova-Beijing a fost întrerupt

Rusia a stopat traficul feroviar cu China de teama coronavirusului. Astfel, ultimul express care lega Rusia de China a fost oprit la graniţă, iar pasagerii au fost daţi jos.

Pasagerii ultimului tren Beijing-Moscova au fost daţi jos la graniţă de frica epidemiei cu coronavirus din China. Distanţa parcursă de la Beijing la primul oraş rus, Zabaikalsk, este de 3.200 de kilometri, alţi 6.400 de kilometri fiind de parcurs de la acest oraş la Moscova.

Rusia a raportat deja primele două cazuri de coronavirus în regiunea Tiumen din Siberia şi în regiunea Zabaikalsk, ambele fiind la graniţa cu China iar pacienţii fiind de origine chineză.

Epidemia din Wuhan dă bătăi de cap şi statelor din vecinătate, care se feresc de o răspândire a unei epidemii. Forţele aeriene ruse vor evacua toţi cei 600 de cetăţeni ruşi din Wuhan după ce conexiunile zborurilor regulate şi a transportului feroviar de persoane au fost stopate.

Rusia a anunţat luni că va recurge la expulzarea cetăţenilor străini infectaţi cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a decis să-şi închidă frontiera cu China şi să reducă legăturile între cele două ţări, transmite AFP.

Noul coronavirus ''a fost adăugat pe lista maladiilor periculoase în mod special, ceea ce ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în practică măsuri speciale precum plasarea în izolare şi carantina'', a declarat premierul rus Mihail Mişustin într-o şedinţă guvernamentală.

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost înregistraţi oficial în Rusia vineri - este vorba despre doi chinezi plasaţi la izolare în spitale din regiunile Tiumen (Ural) şi Cita (Extremul Orient).

Mişustin a indicat luni că a semnat un plan naţional de luptă contra epidemiei, dând asigurări că ''situaţia este sub control în Rusia, care dispune de toate medicamentele şi mijloacele de protecţie necesare''.

Săptămâna trecută, Moscova a adoptat o serie de măsuri, printre care închiderea celor 4.250 de km ai frontierei cu China, întreruperea legăturilor feroviare şi restricţii ale zborurilor.

Avioane ale armatei ruse urmează să evacueze în următoarele zile cetăţenii ruşi prezenţi în provinciile din China atinse de coronavirus, printre care Hubei, epicentrul epidemiei.

Premierul rus a propus luni amânarea Forumului economic rus de la Soci, prevăzut pentru perioada 12-14 februarie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite