Românii şi bulgarii au pus presiune pe sistemul social britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport dat publicităţii de autorităţile din Marea Britanie dezvăluie impactul imigranţilor români şi bulgari asupra sistemului social britanic.

Documentul arată că un sfert dintre imigranţii veniţi din aceste ţări au un "nivel de educaţie scăzut" şi că cel mai probabil au patru sau mai mulţi copii.

În prezent ei nu mai pot cere beneficii sociale până nu muncesc un an în Marea Britanie, dar cercetătorii au descoperit că timp de doi ani de la sosire unul din şapte solicita beneficii sociale.

Studiile efectuate, care au costat peste 165.000 de lire sterline în perioada guvernării laburiste, au fost suprimate deoarece miniştrii erau deranjaţi de concluzii. Rapoartele arată că imigraţia a crescut net la 178.000 de persoane pe an în această perioadă. Acestea arată, de asemenea, că precedentul Guvern a păstrat tăcerea inclusiv asupra proiecţiilor privind creşterea numărului populaţiei.

Un raport al Institutului Naţional de Studii Economice şi Sociale arată că relaxarea normelor privind imigraţia în guvernarea laburistă a încurajat numeroşi străini să se mute în această ţară. Dintre aceştia, 44 la sută au fost atraşi de schimbările acestei politici şi de "relativa deschidere" a Marii Britanii, 23 la sută au venit să li se alăture rudelor şi 30 la sută au venit ca o consecinţă directă a extinderii UE.

Studiile arată, de asemenea, că 94 la sută dintre imigranţi provin din India, Pakistan şi Bangladesh sau din ţările sărace din Europa de Est, cum ar fi Polonia, Lituania sau Slovenia. Un total de 43 la sută dintre imigranţi susţin că au venit în Marea Britanie să muncească, 26 la sută vor să studieze, iar 18 la sută au venit să locuiască cu rudele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite