Cazul Khashoggi: Riadul refuză să îi extrădeze în Turcia pe suspecţii saudiţi

Cazul Khashoggi: Riadul refuză să îi extrădeze în Turcia pe suspecţii saudiţi

Adel al-Jubeir, ministrul de Externe al Arabiei Saudite FOTO EPA

Riadul refuză să extrădeze în Turcia persoanele suspectate de implicare în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunţat, duminică, ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Noi nu ne extrădăm cetăţenii”, a spus Jubeir, într-o conferinţă de presă la Riad.
 
Miercuri, procurorul general din Istanbul a emis mandate de arestare pentru Saud Al-Qahtani, un consilier important al prinţului Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, şi pentru generalul Ahmed al-Asiri, ei fiind suspecaţi că au plănuit asasinarea lui Khashoggi.
 
Khashoggi a fost ucis după ce a vizitat consulatul saudit din Istanbul, la 2 octombrie. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat că asasinarea jurnalistului Washington Post a fost ordonată de la cel mai înalt nivel din guvernul saudit, sugerând că ar fi fost vorba de prinţul Mohammed bin Salman.
 
Arabia Saudită a susţinut că prinţul nu a ştiut nimic de această crimă. După mai multe explicaţii contradictorii, Riadul a informat ulterior că Khashoggi a fost ucis şi dezmembrat după ce el nu a putut fi convins să se întoarcă în regat în timpul vizitei sale la consulatul din Istanbul.
citeste totul despre: