Regele populaţiei maori din Noua Zeelandă refuză o posibilă întrevedere cu prinţul William şi Kate

Regele populaţiei
maori din Noua Zeelandă refuză o posibilă întrevedere cu prinţul William şi
Kate

Regele Tuheitia al populaţiei maori din Noua Zeelandă. FOTO: The Australian

Regele Tuheitia al populaţiei maori din Noua Zeelandă refuză o posibilă întrevedere cu ducele şi ducesa de Cambridge, William şi Kate, în timpul vizitelor pe care cei doi reprezentanţi ai Casei Regale britanice le vor realiza în ţara din Pacific, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Noii Zeelande, John Key, a anunţat ca Regele Tuheitia a anulat întâlnirea de 90 de minute cu prinţul William pentru că era prea scurtă. În ciuda faptului că prinţul William şi soţia sa Kate vor vizita regatul Waikato, regele a zis că nu vrea să se mai întâlnească cu el, subliniată şi cotidianul „The Guardian”.

Comunicatul lui Tuheitia îi critică pe organizatorii mai ales pentru timpul destina întrevederii între „personalităţile regale”. Rege maori consideră că organizatorii sunt „birocraţi fără faţă”, care doar i-au comunicat detaliile întâlnirii, fără să îl întrebe personal, iar poziţia sa este, în acest fel, subminată. De asemenea, în documentul ajuns în presă este punctat şi faptul că „regele nu realizează un act pentru carnaval”, acesta nefiind la dispoziţia totală a organizatorilor, potrivit BBC.

Vizita celor doi reprezentanţi ai regalităţii britanice ar fi fost prima de la încoronarea regelui Tuheitia, în 2006, la reşedinţa sa din Turangawaewae.

„Regele a dorit sa transmită felicitările sale cuplului regal, conform cu statutul lor. Însă a fost împiedicat să o facă”, potrivit comunicatului regelui populaţiei maori.

Ducele si ducesa de Cambridge vor vizita Australia si Noua Zeelanda în aprilie. În Noua Zeelandă vor petrece 9 zile, unde vor încerca să cunoască cultura maori şi importanţa acesteia. .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: