Recrutoarea britanică a Statului Islamic Sally Jones, supranumită „văduva albă“, ucisă în Siria într-un atac cu dronă

Recrutoarea britanică a Statului Islamic Sally Jones, supranumită „văduva albă“, ucisă în Siria într-un atac cu dronă

Sally Jones, supranumită „văduva albă“

O recrutoare britanică a organizaţiei jihadiste Statul Islamic, Sally Jones, ar fi fost ucisă într-un atac cu dronă în Siria, în iunie, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jones, care nu avea vreo pregătire militară anterioară, s-a alăturat Statului Islamic în 2013.
 
Potrivit corespondentului BBC Frank Gardner, ea a fost considerată un agent de propagandă folositor de către organizaţia jihadistă, iar moartea ei ar fi ”semnificativă”.
 
Moartea britanicei a fost dezvăluită de tabloidul The Sun. Potrivit tabloidului britanic, care citează o sursă din serviciile secrete britanice, informată de omologi americani, Jones şi fiul ei au fost ucişi în luna iunie la graniţa Siriei cu Irak, în timp ce încerca să fugă din Raqqa, bastionul ISIS.
 
Oficialii americani citaţi afirmă că nu pot fi absolut siguri că Sally Jones a murit, dat fiind că nu există posibilitatea recuperării de material ADN de pe teren, dar sunt 'încrezători' că jihadista a fost ucisă.
 
Se presupune că în atacul cu dronă a fost ucis şi JoJo, fiul lui Sally Jones, deşi nu se ştia despre prezenţa lui în acel moment şi băiatul nu constituise o ţintă, notează The Sun. 
 
Jones, originară din Chatham, în Kent, recruta fete occidentale pentru gruparea jihadistă.
 
Ea a postat pe Internet mesaje de ameninţare la adresa creştinilor din Marea Britanie.
 
Ea s-a căsătorit cu hackerul jihadist Junaid Husain, ucis într-un atac cu dronă în 2015.
 
Sally Jones, care înainte de a se converti la islam a fost membră a unui grup de muzică punk, a constituit mulţi ani subiect de fascinaţie pentru presa din Marea Britanie. 

 

citeste totul despre: