Recep Tayyip Erdogan repune pe tapet cazul Khashoggi. Ce s-a întâmplat cu înregistrările referitoare la asasinarea jurnalistului saudit

Recep Tayyip Erdogan repune pe tapet cazul Khashoggi. Ce s-a întâmplat cu înregistrările referitoare la asasinarea jurnalistului saudit

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei Foto: EPA/EFE

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care urmează să participe la ceremoniile din Franţa în vederea marcării unui secol de la sfârşitul Primului Război Mondial, a readus în discuţie cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, ucis pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, relevă agenţiile internaţionale de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar înainte de a pleca sâmbătă spre Franţa, unde vor fi prezenţi în total 60 de lideri ai lumii, Erdogan a declarat că Turcia a dat înregistrările referitoare la uciderea jurnalistului saudit disident Arabiei Saudite, Statelor Unite ale Americii, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii.
 
La scurt timp după ce asasinarea lui Jamal Khashoggi a fost făcută publică, surse turce au afirmat că autorităţile din această ţară au înregistrări audio în cazul acestei crime. 
 
Totodată, liderul de la Ankara a spus că Arabia Saudită ştie că ucigaşul jurnalistului saudit disident se numără printre cele 15 persoane care au ajuns în Turcia chiar înainte ca Jamal Khashoggi să fie omorât.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: