Reacţia Moscovei în cazul avionului militar rus care a aterizat luni la Caracas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Riabkov FOTO EPA
Serghei Riabkov FOTO EPA

Viceministrul de Externe de la Moscova Serghei Riabkov a explicat motivul aterizării unui nou avion militar rus la Caracas, capitala Venezuelei, o ţară aflată într-o criză economică şi politică foarte gravă.

Potrivit lui Riabkov, avionul rus sosit luni la Caracas avea la bord un grup de specialişti militari. Aceştia din urmă au fost trimişi în Venezuela pentru a asigura mentenanţa materialului livrat de Rusia în baza unor contracte de cooperare militară şi tehnică.

„Din toate punctele de vedere, această cooperare este transparentă, nu comportă niciun element de destabilizare a situaţiei regionale“, a spus diplomatul rus, citat de Sputnik News, un canal de propagandă al Kremlinului.

Un avion militar de transport de tip Iliuşin 62, cu numărul de înmatriculare RA-86496, a aterizat luni pe aeroportul internaţional Maiquetia, situat la periferia oraşului Caracas, la câteva luni după efectuarea unui alt transport aerian care a amplificat tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia, scrie Reuters.

La sfârşitul lunii martie, administraţia Donald Trump a avertizat statele „din afara Emisferei Vestice“, o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acţiunile de acest fel sunt „ameninţări directe“.

În replică, Kremlinul a transmis că Rusia „nu ameninţă pe nimeni“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite