Reacţia Iranulului după atacul cu drone din Arabia: acuzaţiile „lipsite de sens“ ale americanilor, respinse

Reacţia Iranulului după atacul cu drone din Arabia: acuzaţiile „lipsite de sens“ ale americanilor, respinse

FOTO Twitter

Iranul a caracterizat duminică drept "lipsite de sens" acuzaţiile Washingtonului cu privire la faptul că ar fi responsabil de un atac cu drone contra instalaţiilor petroliere saudite revendicate de rebelii yemeniţi, potrivit AFP.

"Acuzaţii şi afirmaţii la fel de sterile şi oarbe sunt de neînţeles şi lipsite de sens", a declarat purtătorul de cuvânt al Afacerilor iraniene străine, Abbas Moussavi, lăsând să se înţeleagă că acestea au ca scop justificarea "viitoarelor acţiuni" contra Iranului. 
 
Atacurile cu drone de sâmbătă contra a două instalaţii petroliere în Arabia Saudită au provocat oprirea "temporară" a producţiei acestora, lucru care a afectat aproape jumătate din producţia gigantului petrolier naţional Aramco, a anunţat ministrul saudit al Energiei. 
 
Acest atac a provocat întreruperea producţiei de 5,7 milioane de barili de ţiţei, adică în jur de 50% din producţia totală a Aramco.
 
"Statele Unite condamnă ferm atacul contra infrastructurii importante energetice. Acţiuni violente contra zonelor civile şi a infrastructurii vitale pentru economia mondială nu fac decât să agraveze conflictele şi neîncrederea", a punctat Casa Albă după un apel telefonic între prinţul moştenitor Mohammed ben Salmane şi Donald Trump.
 
Secretarul de stat american Mike Pompeo a fost şi mai explicit: "Iranul a lansat un atac fără precedent contra aprovizionării energetice mondiale". "Facem apel la toate ţările pentru a condamna public şi fără echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor colabora cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a asigura aprovizionarea pieţelor energetice şi pentru ca Iranul să dea socoteală pentru agresiunea sa", a adăugat Pompeo. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: