Reacţia Chinei după ce Huawei a dat în judecată Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul chinez de Externe Wang Yi FOTO EPA-EFE
Ministrul chinez de Externe Wang Yi FOTO EPA-EFE

China şi-a anunţat vineri sprijinul total pentru grupul de telecomunicaţii Huawei, care a dat în judecată administraţia de la Washington pentru interzicerea accesului la implementarea tehnologiei 5G în teritoriul american.

Ministrul chinez de Externe Wang Yi a salutat decizia Huawei de a intenta un proces împotriva statutului american.

El a insistat că Huawei este o companie privată, iar echipamentele pe care le produce şi serviciile pe care le oferă nu ascund acte de spionaj în beneficiul Guvernului chinez.

Şeful diplomaţiei chineze a subliniat că puterea de la Beijing va lua „toate măsurile necesare“ pentru apărarea Huawei în faţa administraţiei americane.

În opinia sa, Huawei se confruntă cu „o represiune politică deliberată“ din partea Washingtonului.

Administraţia Trump a exclus Huawei de la implementarea tehnologiei 5G în teritoriul american şi a interzis structurilor sale să achiziţioneze produse şi servicii ale acestei companii. Statele Unite încearcă totodată să-şi convingă aliaţii occidentali să procedeze la fel, scrie AFP.

În plus, justiţia americană vrea să obţină extădarea directoarei financiare a Huawei, Meng Wanzhou, acuzată de încălcarea unor sancţiuni legate de Iran. Arestată la 1 decembrie 2018 în Canada, fiica patronului Huawei se află acum în libertate sub supraveghere şi aşteaptă decizia cu privire la extrădarea ei în Statele Unite.

Huawei a anunţat joi că a depus o plângere în Texas împotriva administraţiei de la Washington pentru interdicţiile legate de produsele şi serviciile sale.

Întreprinderea consideră aceste măsuri drept „anticonstituţionale“ şi vrea despăgubiri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite