Războiul vorbelor între Turcia şi Israel. Erdogan, către premierul israelian: „Eşti un terorist“. Netanyahu: „Bombardezi civili de ani de zile“

Războiul vorbelor între Turcia şi Israel. Erdogan, către premierul israelian: „Eşti un terorist“. Netanyahu: „Bombardezi civili de ani de zile“

Benyamin Netanyahu şi  Recep Tayyip Erdogan FOTO AFP

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat duminică pe Benyamin Netanyahu că este un „terorist“, după ce premierul israelian a respins „lecţiile de morală“ ale Turciei în contextul ciocnirilor care au avut loc vineri în Gaza, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Netanyahu! Eşti un cotropitor! În acelaşi timp, eşti şi un terorist. Ceea ce faci palestinienilor oprimaţi va fi înscris în istorie şi nu vom uita niciodată", a declarat Erdogan la Adana.
 
El a mai spus că poporul israelian „nu este de acord" cu ceea ce face Netanyahu. "Noi nu suntem vinovaţi de niciun act de ocupaţie", a mai spus el.
 
Netanyahu a reacţionat afirmând că "cea mai morală armată din lume nu are nevoie de lecţii de morală din partea celui care bombardează civili fără discernământ de ani de zile".
 
Cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi vineri şi mai multe sute au fost răniţi de forţele de securitate israeline în timpul uneia dintre cele mai mari demonstraţii palestiniene care a avut loc în ultimii ani de-a lungul graniţei Israel – Gaza.
 
Zeci de mii de palestinieni, care cer ca refugiaţii să aibă dreptul de a se întoarce în ceea ce acum este Israel, s-au adunat de-a lungul gardului de la frontiera de 65 de kilometri, unde au fost ridicate corturi pentru cele şase săptămâni de protest, cât au fost anunţate. Armata israeliană a estimat că au fost 30.000 de persoane.
 
Armata israeliană susţine că a trebuit să deschidă focul împotriva manifestanţilor, deoarece aceştia aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra soldaţilor. În plus, unii manifestanţi ar fi încercat să pătrundă pe teritoriul israelian.
 
Potrivit autorităţilor palestiniene, 16 manisfestanţi au fost ucişi şi peste 1.400 au fost răniţi, 758 dintre ei de gloanţe adevărate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: