Războiul sirian: Statele Unite nu au primit o invitaţie oficială pentru a participa la negocierile de pace de la Astana

Războiul sirian: Statele Unite nu au primit o invitaţie oficială pentru a participa la negocierile de pace de la Astana

Ministrul de Externe turc Mevlut Cavusoglu anunţase că Statele Unite vor fi invitate la negocieri

Statele Unite nu au primit nicio invitaţie oficială pentru a participa pe 23 ianuarie la negocierile de pace de la Astana, unde diplomaţii ruşi şi turci speră că se va ajunge la o soluţie politică, care să pună capăt războiului civil din Siria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul Washingtonului vine la doar câteva ore după ce ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a precizat că diplomaţii americani vor fi invitaţi până la urmă la discuţiile din capitala Kazahstanului, transmite Reuters.

„După câte ştiu, noi nu am primit... o invitaţie oficială la aceste negocieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner.

Cu doar câteva ore în urmă, şeful diplomaţiei turce a explicat că Statele Unite vor primi o invitaţie pentru a participa la negocierile de la Astana. Însă, Rusia a evitat să confirme o asemenea invitaţie, având în vedere că actualul armiştiu a fost negociat în mod exclusiv de către diplomaţii turci şi ruşi.

Deşi susţin tabere opuse în războiul sirian, Turcia şi Rusia au colaborat îndeaproape în ultimele săptămâni pentru implementarea unui acord de încetare a focului naţional în Siria.

Anterior, Washingtonul a jucat un rol esenţial în orice încercare de a aduce forţele beligerante implicate în războiul sirian la masa negocierilor, însă toate aceste discuţii au eşuat la Geneva.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: