Războiul civil din Siria: 3 morţi şi 12 răniţi, în urma unui atac aerian. Acuzaţiile Turciei

Războiul civil din Siria: 3 morţi şi 12 răniţi, în urma unui atac aerian. Acuzaţiile Turciei

FOTO AFP

Ministrul turc de Externe a condamnat un atac aerian produs luni în nordul Siriei în urma căruia 3 civili au murit, iar alţii 12 au fost răniţi, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a susţinut că atacul a vizat un convoi turcesc, în timp ce un comandant al opoziţiei siriene şi un activist de partea mediei opoziţiei au declarat pentru CNN că atacul a fost lansat asupra unui vehicul ce călătorea alături de coloana turcă.

Turcia a spus că atacul reprezintă o violare a acordurilor în vigoare cu Rusia, care este de partea regimului sirian.

Un activist media sirian ajuns la faţa locului după atac a declarat pentru CNN că avionul de război, care aparţine Siriei, a lovit un vehicul al Armatei Eliberării Naţionale, parte a Armatei Siriene Libere (FSA), susţinută de Turcia.

Atacul avut loc în provincia Idlib, ultima redută a rebelilor, la periferia oraşului Maarat al-Numan, potrivit activistului.

Convoiul militar turc nu şi-a continuat drumul, îndreptându-se spre sud în direcţia oraşului Heish, situat la câţiva kilometri de Khan Sheikhoun.

Un alt activist media a declarat pentru CNN că la vest de Khan Sheikhoun  au loc încleştări violente între FSA şi forţe ale regimului sirian.

O sursă a opoziţiei siriene a spus că avioane ruse şi siriene lansează atacuri pe autostrada care leagă Heish şi Khan Sheikhoun, aparent cu scopul de a împiedica îniantarea convoiului turc.

Guvernul din Siria a acuzat luni Turcia că se duce la Khan Sheikhoun pentru a „salva grupul terorist înfrânt Al Nusra Front”, a relatat agenţia de stat SANA citând un oficial al Ministerului de externe.

Comunitatea internaţională a acuzat în repetate rânduri guvernul sirian că în confruntarea sa cu rebelii bombardează la întâmplare făcând victime printre civili.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: