Războiul din Caucaz. Administraţia separatistă din Nagorno-Karabah anunţă că îşi retrage trupele din anumite sectoare ale frontului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Trupele din Nagorno-Karabah se retrag din „anumite sectoare ale frontului”, a anunţat luni, fără să facă alte precizări, administraţia acestei regiuni separatiste care se află într-un conflict armat cu Azerbaidjanul, relatează AFP.

„Pentru a evita speculaţiile, vreau să subliniez că, în anumite sectoare ale frontului, armata a retras militari în scop tactic, pentru a evita pierderi inutile şi a provoca pagube cât mai mari adversarului”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook un purtător de cuvânt al administraţiei din Nagorno-Karabah Vahram Pogosian.

El dă asigurări că succesele forţelor separatiste sunt „tangibile” pe cele două fronturi, de nord şi de sud, şi că „se apropie ziua” în care armata azeră „îşi va începe retragerea”.

El nu a făcut nicio precizare cu privire la locurile din care au fost retrase trupe şi nici la amploarea acestor mişcări.

Însă este pentru prima oară când Nagorno-Karabah anunţă că a abandonat poziţii, de la începutul ostilităţilor, la 27 septembrie, notează AFP, potrivit news.ro.

Aceste anunţuri intervin după ce Ministerul azer al Apărării a anunţat într-un comunicat că forţele armene şi-au „abandonat poziţiile militare” în districtul Hadrut.

Separatiştii, susţinuţi de Armenia, au dezminţit până în prezent toate cuceririrle militare anunţate de către Azerbaidjan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite