Război în Caucaz. Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului intrat în vigoare la miezul nopţii trecute

Război în Caucaz. Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului intrat în vigoare la miezul nopţii trecute

Bombardamente în Nagorno-Karabah

Armenia şi Azerbaidjan s-au acuzat reciproc, duminică, de încălcarea armistiţiului care a intrat în vigoare la miezul nopţii trecute în Nagorno Karabah, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, Ministerul azer al Apărării a notat că forţele armene au încălcat “în mod flagrant noul acord”, denunţând tiruri de artilerie şi atacuri care au avut loc dimineaţa.
 
Noaptea trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Apărării, Shushan Stepanyan, a semnalat tiruri de artilerie ale azerilor, precum şi atacuri cu rachete în nordul şi în sudul frontului, în primele trei ore de după intrarea în vigoare a armistiţiului.
 
Armata din Karabah a semnalat de asemenea un atac al inamicilor, duminică dimineaţă, în sud, menţionând că s-au înregistrat pierderi şi răniţi de ambele părţi.
 
Sâmbătă seară, Armenia şi Azerbaidjanul au convenit un nou armistiţiu în enclava Nagorno Karabah, care a intrat în vigoare la miezul nopţii. Cele două ţări s-au acuzat reciproc, în cursul zilei de sâmbătă, de noi atacuri care au încălcat armistiţiul vechi de o săptămână intermediat de Rusia. Acordul respectiv de încetare a violenţelor nu a reuşit să oprească cele mai grave lupte declanşate în sudul Caucazului după anii 1990.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările