Rata de infectare în Israel, după vaccinarea a mai bine de jumătate din populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelul a raportat vineri doar 20 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 FOTO EPA-EFE
Israelul a raportat vineri doar 20 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 FOTO EPA-EFE

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut considerabil în Israel, unde mai bine de jumătate de populaţie a fost vaccinată.

Israelul a vaccinat 53% din cei peste 9,3 milioane de locuitori ai săi cu ambele doze de ser anti-COVID-19. Campania dă roade, după cum arată datele privind infectările şi decesele înregistrate în ultimele săptămâni.

Rata de infectare în Israel după vaccinare

Astfel, de la un vârf de circa 10.000 de contaminări zilnice în ianuarie, Israelul a ajuns în doar trei luni la o medie de 200 de infectări zilnice, constată în ultimele zile. Vineri, Israelul a anunţat doar 20 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care unul fatal.

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârşitul lui decembrie în urma unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer care i-a livrat rapid milioane de doze în schimbul informaţiilor cu privire la efectele vaccinării, notează AFP.

Israelul şi Pfizer se felicită pentru succesul campaniei de vaccinare

Israelul şi Pfizer au „demonstrat că pandemia de COVID-19 poate fi învinsă printr-o campanie de vaccinare în masă”, s-a felicitat miercuri Albert Bourla, CEO al gigantului farmaceutic, într-o înregistrare video difuzată cu ocazia celei de-a 73-a aniversări de la obţinerea independenţei Israelului.

Această reducere a contaminărilor a permis deja autorităţilor să redeschidă restaurantele, barurile şi plajele la începutul lunii martie. De duminică, masca sanitară nu va mai fi obligatorie în exterior în Israel. Statul evreu a fost printre primele ţări care a impus purtarea măştilor sanitare în locurile publice ca măsură de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

Românii vaccinaţi ar putea călători în Israel începând cu 23 mai

Israelul intenţionează să-şi deschidă, din 23 mai, graniţele pentru turiştii români vaccinaţi anti-COVID-19 dacă va ajunge la un acord în acest sens cu Guvernul de la Bucureşti.

Vestea a fost dată marţi într-o declaraţie comună a ministrului Turismului Orit Farkash-Hacohen şi a ministrului Sănătăţii Yuli Edelstein. În prima etapă, Israelul va permite accesul pentru grupurile organizate. Călătorii individuali vor avea acces în Israel în a doua fază, se arată într-un comunicat de presă al Travel Communication.

Vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ şi a unui test serologic care să ateste existenţa anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români ar putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul israelian si Guvernul român, act prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autorităţile române. Guvernul israelian a iniţiat discuţii în acest sens cu partea românească. Astfel de acorduri au fost semnate deja de Israel cu Cipru şi Grecia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite