Raport ONU: India va deveni cea mai populată ţară din lume în 2022

Raport ONU: India va deveni cea mai populată ţară din lume în 2022

Elevi dintr-o şcoală indiană. FOTO Reuters

India va depăşi China şi va deveni cea mai populată ţară de pe planetă în 2022, cu şase ani mai devreme decât se estimase în prognoza anterioară, a anunţat ONU miercuri, în 2022 aceasta urmând să ocupe primul loc, informează „Le Monde” şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

China are 1,38 de miliarde de locuitori în prezent, în timp ce India, în jur de 1,31 de miliarde, dar un ultim raport al ONU arată că lucrurile se vor inversa în 2022, când India va fi locuită de circa 1,4 miliarde de persoane. 
 
Decalajul va creşte în continuare, în 2030, populaţia indiană urmând a fi de 1,7 miliarde, în timp ce populaţia Chinei se va menţine mai mult sau mai puţin constantă şi va scădea după această dată, potrivit aceluiaşi raport.
 
La nivel global, ONU prognozează că, de la 7,3 miliarde, populaţia planetei va creşte la 9,7 miliarde în 2050 şi la 11,2 miliarde în 2100.
 
Cele mai pronunţate creşteri vor avea loc în regiunile aflate în curs de dezvoltare, în special în Africa, de unde va proveni jumătate din sporul populaţiei mondiale din 2015 până în 2050.
 
O creştere rapidă este preconizată în cazul Nigeriei, care ar putea să depăşească SUA în anul 2050 şi să ocupe locul trei în lume între cele mai populate ţări. Ţară africană va înregistra, conform prognozelor, cel mai ridicat ritm de creştere a numărului de locuitori dintre statele mari de pe glob: de la 182 de milioane în prezent, la peste 262 de milioane în 2030 până la aproximativ 400 de milioane în 2050.
 
De asemenea, raportul ONU susţine, în următoarele decenii, creşterea demografică se va concentra în nouă ţări:  India, Nigeria, Pakistan, republica Democratică Congo, Etiopia, Tanzania, SUA, Indonezia şi Uganda.
 
La polul opus stă continentul Europa, care va cunoaşte un regres în ceea ce priveşte numărul locuitorilor, chiar dacă raportul privind naşterile fiecărei femei va trece de la 1,6 copil/femeie (în prezent) la 1,8 copil/femeie (în 2050). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările