Raport al Franţei: Regimul lui Assad se află în spatele atacurilor chimice din Duma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa a făcut publică sâmbătă evaluarea sa privind ce s-a întâmplat în oraşul sirian Duma pe 7 aprilie, susţinând că are destule dovezi care arată că Bashar al-Assad se află în spatele atacului cu arme chimice, scrie The Guardian.

Un oficial francez a declarat că evaluarea care a fost publicată se bazează pe informaţii declasificate şi pe date adunate de serviciile secrete.

Evaluarea face referire şi la „lipsa, până în acest moment, a unor mostre chimice analizate de laboratoarele noastre“. Oficialul francez a declarat că mostrele pot fi analizate mai târziu.

Ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, a afirmat că serviciile franceze analizează mostrele luate din Douma.

„Este vorba cu siguranţă de clor“, a adăugat Le Drian.

Statele Unite susţin, într-un document făcut public după lansarea atacului aerian în Siria, că au „o cantitate semnificativă” de dovezi care arată că regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad este responsabil de atacul chimic de pe 7 aprilie asupra oraşului Duma. Este vorba de martori oculari care au văzut elicoptere cum lansau bombe şi „surse credibile din serviciile secrete” care susţin că oficiali militari sirieni au coordonat atacul, scrie The Guardian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite