Raport: China a ascuns severitatea epidemiei de coronavirus

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport realizat de cinci ţări, printre care SUA şi UK, dovedeşte faptul că Beijingul a încercat să muşamalizeze criza coronavirusului. Pe baza acestuia secretarului de stat american, Mike Pompeo, susţine că SARS – CoV2 a fost produs în laboratorul din Wuhan.

Trei aspecte sunt esenţiale în raport cu analizarea rolului Chinei în chestiunea pandemiei de coronavirus:

1. Fără îndoială, Partidul Comunist a ascuns (din raţiuni de imagine proprie) pericolul reprezentat de SARS – CoV2. Este posibil să nici nu-şi fi dat seama că problema este atât de gravă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost complice în această poveste prin întârzierea informării cu privire la transmiterea de la om la om a virusului.

2. În plus, potrivit raportului, cea mai mare parte a lunii ianuarie, China nu a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că noul coronavirus genera „contagiere", pentru a putea procura provizii medicale din străinătate. În aceeaşi perioadă, importurile Chinei de măşti medicale, halate şi mănuşi chirurgicale s-au intensificat. Concluziile raportului se bazează pe o probabilitate de 95% că exporturile şi importurile Chinei nu erau în limite normale. Beijingul a încercat să acopere aceste decizii „negând că sunt impuse restricţii privind exporturile, generând confuzie şi tergiversând furnizarea de date despre activităţile comerciale", arată raportul.

3. China este principalul producător şi distribuitor la nivel global atât de medicamente, cât şi de mijloace de protecţie sanitară. De aceea, România are datoria să nu acţioneze de o manieră bigotă în această poveste şi să navigheze inteligent în câmpul diplomatic internaţional astfel încât să fim printre primele ţări care vor avea acces la tratament, dar şi la mijloace de protecţie sanitară.

Războiul economic SUA – China, care cunoaşte şi această bătălie privind coronavirusul, nu este şi al României, însă România trebuie, în mod obligatoriu, să-şi protejeze sistemele critice (cele de siguranţă naţională) de „penetrarea” de către China Comunistă. Asta înseamnă sectorul energetic şi cel telekom.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite