Rachetele Tomahawk, cu care SUA au atacat Siria, sunt dificil de detectat şi foarte precise FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachetele de croazieră Tomahawk îşi ating ţinta şi de la 2500 de kilometri. FOTO EPA
Rachetele de croazieră Tomahawk îşi ating ţinta şi de la 2500 de kilometri. FOTO EPA

59 de rachete de croazieră Tomahawk au lovit, noaptea trecută, aerodromul de unde ar fi decolat avioanele care au comis atacul cu arme chimice de zilele trecute din Siria. Rachetele au fost lansate de pe două distrugătoarele americane din Marea Mediterană.

Rachetele de croazieră Tomahawk fac parte din arsenalul aliaţilor de 30 de ani.

O rachetă Tomahawk BGM - 109 cântăreşte 1,5 tone şi costă între 600.000 şi 1,2 milioane dolari. Sunt lansate de pe nave militare şi submarine şi pot atinge cu precizie ţinte la distanţe de până la 2500 de km.

Rachetele Tomahawk sunt dificil de detectat de radar, deoarece au o secţiune mică şi zboară la joasă înălţime. După lansare, motorul rachetei alimentat cu combustibil solid accelerează, până când un motor turbofan preia zborul care ajunge la 880 de kilometri pe oră.

Rachetele au fost introduse de Pentagon în 1986 şi au jucat un rol crucial în operaţiunea Furtună în Deşert, unde au fost lansate peste 300, conform companiei Raytheon Company, cea care le fabrică. De asemenea, aceste rachete de croazieră au fost folosite şi în Bosnia, Afghanistan şi Irak. 

racheta tomahawk
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite