PutinCoin, pe urmele bitcoin. O nouă monedă virtuală încearcă să ia avânt în timp ce Guvernul rus caută soluţii pentru a evita sancţiunile internaţionale

PutinCoin,
pe urmele bitcoin. O nouă monedă virtuală încearcă să ia avânt în timp ce Guvernul rus caută soluţii pentru a evita sancţiunile internaţionale

Posturile pro-Kremlin susţin că statul rus nu este în spatele acestei monede virtuale FOTO Captură YouTube

Monedele virtuale iau avânt. În contextul creşterii valorii bitcoinului, o altă criptomonedă încearcă să-i calce pe urme, şi anume PutinCoin. În paralel, un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin admite că monedele virtuale ar putea ajuta Rusia să ocolească sancţiunile internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PutinCoin“, numită după Vladimir Putin, poate fi cumpărată cu 0,04 dolari în prezent, scrie RT, un post finanţat de statul rus care promvează această monedă.

RT dă asigurări că această criptomonedă are potenţial şi susţine că nu are nicio legătură cu Kremlinul.

Promovarea monedei virtuale PutinCoin are loc în contextul în care bitcoinul creşte constant, înregistrând la 7 decembrie o valoare de 15.000 de dolari.

Marţi, un consilier al lui Putin, Serghei Glaziev, a spus că monedele virtuale pot ajuta băncile din Rusia să ocolească sancţiunile internaţionale.

Glaziev a mai admis că Guvernul rus ar putea utiliza monedele virtuale pentru a face plăţi şi încasări pentru servicii „sensibile“.

Declaraţiile sale vin după ce premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret care permite guvernului să clasifice achiziţiile făcute de Ministerul Apărării, Serviciul Federal de Securitate şi Serviciul de Spionaj Extern, ca secrete de stat, transmite Bloomberg, potrivit news.ro.

Şi preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, încearcă să se doteze cu o  monedă virtuală pentru a ocoli sancţiunile internaţionale.

El a anunţat crearea criptomonodei „petro“, care se va baza pe rezervele de petrol ale ţării sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările