Putin a primit cea de-a doua doză de vaccin, dar rămâne în autoizolare. Cum se protejează liderul de la Kremlin de virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin va rămâne în autoizolare, chiar dacă a primit şi cea de-a doua doză de vaccin fabricat în Rusia. Încă de la începutul pandemiei, Putin a fost izolat şi a lucrat printr-un sistem video de la reşedinţa sa din afara Moscovei.

Vizitatorii săi trebuie să stea în carantină 2 săptămâni, înainte de a merge la el. 

„Putin va rămâne cel mai probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp”, potrivit Proekt, site de investigaţii rusesc, care a citat o persoană apropiată administraţiei prezidenţiale, conform Digi24.

Kremlinul a spus că, în urmă cu două săptămâni, Putin a primit a doua şi ultima doză a unui vaccin rusesc anti-Covid, pe care a refuzat să o numească.

Serviciul rus BBC a spus că au fost cheltuite miliarde de ruble pentru protecţia preşedintelui, iar măsurile au implicat carantinarea jurnaliştilor, şoferilor şi piloţilor care intră în contact cu el.

Primăvara trecută, Rusia a introdus unele dintre cele mai aspre restricţii din lume, cu frontiere blocate, afaceri închise şi circulaţie redusă. Majoritatea restricţiilor au fost ridicate acum în întreaga ţară, iar viaţa în Moscova a revenit la normal, la începutul anului 2021.

Conform presei ruse, Putin îşi propune să nu renunţe la măsurile de protecţie şi să lucreze în continuare în regim online.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite