Putin i-a spus lui Bolton că vrea să se întâlnească din nou cu Trump. Ce i-a răspuns consilierul american pentru Securitate Naţională

Putin i-a spus lui Bolton că vrea să se întâlnească din nou cu Trump. Ce i-a răspuns consilierul american pentru Securitate Naţională

Preşedintele rus Vladimir Putin (stânga) primuindu-l pe consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă John Bolton FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin dă asigurări că vrea să continue dialogul cu omologul său american Donald Trump, în pofida unor demersuri „neprietenoase“ ale Washingtonului, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Putin i-a spus marţi consilierului pe probleme de Securitate Naţională al Casei Albe John Bolton că Rusia este uimită de unele „acţiuni americane (neprovocate) care sunt greu de numit prietenoase“.

Putin a apreciat că ultima sa întâlnire cu Trump, la Helsinki, în iulie, a fost „utilă“ şi a adăugat că este deschis unei întâlniri cu omologul său în Franţa, în cazul în care acesta acceptă.

Liderul de la Kremlin a declarat, la începutul întâlnirii avut astăzi cu Bolton, că ar dori să discute despre diverse probleme cu privire la controlul armamentului, inclusiv despre declaraţia lui Trump din weekend referitoare la intenţia sa de a retrage Statele Unite din Tratatul privind interzicerea armamentului nuclear cu rază intermediară de acţiune (Intermediate-Range Nuclear Forces) din 1987.

Putin a evocat blazonul Statelor Unite, pe care apare un vultur ţinând într-o gheară 13 săgeţi, iar în cealaltă o ramură de măslin cu 13 măsline.

Râzând voios, Putin a întrebat dacă vulturul a mâncat toate măslinele.

Bolton i-a răspuns că Trump speră să întâlnească cu el în marja centenarului armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

Bolton a plecat în această vizită după ce Trump a anunţat că intenţionează să se retragă din Tratatul INF.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: