Putin, despre Kim Jong-un: „A câştigat această rundă. Este un politician competent şi matur“

Putin, despre Kim
Jong-un: „A câştigat această rundă. Este un politician competent şi matur“

Kim Jong-un urmărind un test de rachetă FOTO EPA

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că nord-coreeanul Kim Jong-Un este un lider competent şi matur, care a câştigat o „rundă“ în ceea ce priveşte disputa cu Vestul legată de programul său nuclear şi cel al rachetelor cu rază lungă de acţiune, relatează AP şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Kim Jong-Un a câştigat evident această rundă. Este un politician absolut competent şi matur, care şi-a rezolvat obiectivul strategic - are un focos nuclear şi o rachetă cu rază lungă de acţiune“, a spus Putin.

În opinia preşedintelui rus, dictatorul Kim Jong-un vrea acum să calmeze situaţia.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au avut discuţii, marţi, după o perioadă îndelungată de tensiuni în Peninsula Coreeană. Cele două ţări au convenit ca nord-coreenii să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice de Iarnă în Coreea de Sud. De asemenea, Seulul şi Phenianul au convenit să reducă tensiunea militară actuală şi să poarte discuţii militare asupra acestei probleme.

Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump au avut în ultimele luni schimburi dure de replici pe marginea programului nuclear al regimului de la Phenian.

citeste totul despre: