Puterile occidentale ar putea sprijini un an atac israelian asupra Iranului - diplomat

Puterile occidentale ar putea sprijini un an atac israelian asupra Iranului - diplomat

Rachete lansate spre Israel

Un atac aerian israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene va fi însoţit şi de o operaţiune militară occidentală împotriva Iranului, susţine un diplomat occidental, relatează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diplomatul, care a optat să-şi păstreze anonimatul, afirmă că ar exista înţelegeri între Israel şi axa occidentală (SUA, Marea Britanie şi Franţa) cu privire la acţiunile militare care ar putea fi întreprinse împotriva Iranului.

Conform surselor, Israelul va lansa o campanie aeriană asupra reactoarelor nucleare şi a instalaţiilor nucleare iraniene de pe coasta Golfului Persic. Totodată, ar exista planuri de debarcare de forţe terestre pe coasta iraniană a Golfului Persic în vederea curăţirii ei de instalaţii nucleare şi de baze de rachete cu rază de acţiune medie şi lungă. Reactorul Bushehr ar putea fi ocupat, echipamentul său demontat, iar rezervele de uraniu îmbogăţit îndepărtate pentru a se preveni riscul unor radiaţii în eventualitatea în care acestea vor fi lovite de bombardamentele aeriene.

Diplomatul occidental a declarat de asemenea că recentele manevre aeriene şi navale iraniene, precum şi lansările de rachete balistice ar viza bombardarea bazelor navale şi aeriene ale SUA din ţările Golfului, precum şi a instalaţiilor petroliere din aceste ţări într-un efort de a provoca o stopare a producţiei de petrol şi a exporturilor de petrol către Occident prin Strâmtoarea Hormuz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările