Proteste în Chile. O clădire istorică din centrul capitalei, incendiată. Peste 20 de morţi în trei săptămâni de manifestaţii

Proteste în Chile. O clădire istorică din centrul capitalei, incendiată. Peste 20 de morţi în trei săptămâni de manifestaţii

FOTO: news.ro

O clădire istorică din centrul Santiago de Chile a fost incendiată, vineri noapte, în timpul protestelor violente faţă de Guvernul lui Sebastián Piñera care au început în urmă cu trei săptămâni, timp în care au murit mai mult de 20 de oameni, dintre care şase cetăţeni străini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demonstraţiile din Chile au început pe 18 octombrie, ca răspuns la creşterea preţului pentru biletele de metrou. La scurt timp după, ele au luat amploare, iar mii de persoane cer acum reforme şi demisia preşedintelui.

Clădirea istorică din apropiere de Plaza Italia, unde sute de mii de oameni au manifestat vineri, a fost incendiată şi mare parte din ea a fost distrusă, potrivit TVE.

Focul s-a propagat rapid între al doilea şi al treilea etaj al imobilului folosit ca rectorat şi decanat al mai multor facultăţi din cadrul universităţii private Pedro de Valdivia.

Numeroase echipe pe pompieri au intervenit, ajutate şi de manifestanţi, şi, după o oră, focul a fost sub control.

În timpul intervenţiei, acoperişul clădirii, care, în trecut, a fost sediul Comitetului Olimpic chilian, a cedat, iar pompierii au făcut tot posibilul să evite extinderea focului la clădirile din apropiere.

Primarul regiunii metropolitane, Felipe Guevara, a spus că este suspectat că mai multe persoane mascate au intrat în edificiu şi, după ce l-au jefuit, au dat foc.

Protestele de vineri au fost organizate pentru a replica mobilizarea masivă din 26 octombrie, când 1,2 milioane de persoane au manifestat în piaţa centrală din Santiago de Chile pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de inegalităţile sociale şi au cerut demisia preşedintelui Sebastián Piñera. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: