Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi: O „crimă odioasă“

Prinţul
moştenitor al Arabiei Saudite, despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi: O „crimă odioasă“

Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman FOTO EPA

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman a catalogat miercuri drept o „crimă odioasă“ uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Turcia. El a anunţat că Riadul cooperează cu Ankara şi a apreciat că „justiţia va prevala“, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Exprimându-se în cadrul unui forum internaţional pe tema investiţiilor, la Riad, cel mai puternic om din Arabia Saudită a apreciat că nu va avea loc „o ruptură a relaţiilor cu Turcia“, în aceste prime declaraţii publice pe care le face de la dispariţia, la 2 octombrie, a lui Khashoggi, ucis în consulatul saudit de la Istanbul.

„Cei care se află în spatele acestei crime vor trebui să dea socoteală (...) iar, în final, justiţia va prevala“, a declarat el.

Preşedinţia turcă a anunţat că preşedinrele turc Recep Tayyip Erdogan şi Mohammed bin Salman au discutat miercuri despre „eforturi comune“ de pus în parctică în vederea elucidării uciderii lui Khashoggi, un jurnalist critic al prinţului moştenitor, care colabora, între alte publicaţii, cu ziarul american The Washington Post (WP).

Arabia Saudită a afirmat mai întâi că Khashoggi a plecat liber după ce s-a dus la consulat, să facă demersuri administrative în vederea căsătoriei sale cu o turcă.

Cu toate acestea, în contextul în care presiunile internaţionale cresc, regatul a recunoscut sâmbătă că jurnalistul a murit în consulat, evocând un deces în urma unei ”încăierări”.

Riadul a anunţat arestări şi destituiri - în conducerea serviciilor de informaţii. Conducători saudiţi au anunţat că prinţul moştenitor Mohammed „nu a fost informat“ despre operaţiunea contra lui Khashoggi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările